Like Us on FaceBook
 • Ultimele Stiri
 • » Gala LASSPRI 10 ANI
  » Bologna în universități
  » România și Basarabia. Perspective ale tinerilor
  » Fii și tu un iepuraș
  » Workshop Public Speaking

 • LASSPRI IRA: Evenimentele din 89 - 10 decembrie 2014
 • Ce a dus la ieșirea în stradă a oamenilor?

  A fost revoluție sau lovitură de stat?

  Care au fost schimbările produse în România după evenimentele din decembrie 89?


  LASSPRI Sibiu a fost gazda evenimentului organizat în data de 10 decembrie 2014, de la ora 17:00 în sala 204 a Departamentului de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, eveniment care s-a numit simplu "LASSPRI IRA: Evenimentele din 89".

  Evenimentul și-a propus sa analizeze legitimitatea acțiunilor din decembrie 89, într-un cadru academic și deschis, având ca invitați specialiști din domeniu precum:

  Mulțumim participanților! • LASSPRI TALKS: Despre muzică bună într-o lume NEbună - 3 decembrie 2014
 •   Lasspri Talks: Despre muzică bună într-o lume NEbună

  LASSPRI Sibiu a organizat miercuri, 3.12.2014,  un nou seminar Lasspri Talks: Despre muzică bună într-o lume NEbună: de la brigadă la rock and roll.

  Acest seminar a abordat teme precum: Electrocord și perioada comunistă, modul în care au rezistat unele formații românești din  această perioadă , muzica la Europa Liberă, jazz-ul sibian, "moda" în muzică.

  Toate aceste lucruri au fost relatate de către Adrian Pohaska, actor la teatrul pentru copii și un împătimit al muzicii BUNE... 

  Mulțumim tuturor participanților și Librăriei Habitus! 
 • Balul Bobocilor 2014
 •  

   

      Naturalețe, originalitate și spontaneitate sunt cuvintele care descriu cel mai bine concursul de Miss Boboc din acest an. Tema balului a fost bine aleasă, Celebrity stand-off adică, perechile de participanți au trebuit să imite un cuplu celebru și să interpreteze foarte bine acest rol. 

  Atmosfera,  dominată de emoție datorită  juriului format din cadre universitare și a unui public numeros, dar în același timp  animată de muzica de calitate, i-a determinat pe concurenți să își evidențieze talentele și calitățile cele mai strălucite.   

  Prezentatorii au reușit să coordoneze foarte bine momentele serii și să asigure ineteracțiunea cu publicul . Competiția a avut un program artistic variat constând în probe de talent, dans, cultură și suspans pentru proba surpriză. Aceasta din urmă a îmbracat armura unui nou stil de dans în cadrul căreia participanții s-au detașat și au reușit să electrizeze publicul.    

  Invitatul surpriză al evenimentului a fost Ja Mike, cunoscut pentru participarea sa la Vocea Romaniei. Acesta a dat dovadă de profesionalism iar calitățile sale vocale au cucerit inimile celor prezenti.                                             Pentru ca în esență vorbim de o competitie, balul a avut și doi castigatori însă, fiecare participant în parte  s-a simțit un învingator datorită experienței pe care a căpătat-o și a momentelor care se vor transforma în amintiri minunate din studenție.     

  Datorită partenerilor noștri sponsori, acest bal a avut loc, iar prezentatorii au avut grijă sa le transmită mulțumiri în numele tuturor organizatorilor. 

  Balul din anul 2014 poarta o singură deviza: ,,Un strop de curaj pentru o clipă de celebritate.”                                    

   

   


 • . LASSPRI TALKS: Comunicare și politică - 12/19/26 noiembrie 2014
 • Primul seminar LASSPRI Talks! din seria Comunicare si Securitate      În primul seminar, intitulat Războiul din spatele frontului, organizat în data de 12 noiembrie 2014, doamna profesor, Nicoleta Munteanu, a prezentat o viziune de ansamblu asupra  relației care se stabilește între jurnalist și militarul de pe front și asupra gradului de comunicare dintre aceștia. Abordarea acestui subiect a avut drept scop acela de a atrage atenția că, un război desfășurat pe front , este precedat de unul informațional. Cazurile concrete și experiențe reale ale reprezentantului presei pe câmpul de război sunt cele care pot să dovedească acest lucru. De asemenea,  este important de analizat felul în care este obținută și folosită informația în aceste circumstanțe.      A doua sesiune din seria Comunicare și Securitate, coordonată de doamna profesor Nicoleta Munteanu, organizată în data de 19 noiembrie2014, a avut ca temă analiza războiului din punct de vedere mediatic. Războiul Mediatic aduce în discuție influența mijloacelor de comunicare aferente taberelor aflate în conflict și felul în care acestea pot influența finalul unui război.


      A treia sesiune a proiectului Comunicare și Securitate,  intitulată Operația Mass-Media, a dezbătut  importanța mass mediei ca factor, uneori decisiv, pe câmpul de luptă. În contemporaneitate, operația militară este percepută ca o dualitate formată mai degrabă din psihologic și mass-media, felul cum aceasta din urmă poate să influențeze moralul participanților și implicit cursul războiului. Astfel, mass-media și-a câștigatul rolul de arbitru pe scena războiului, iar influența sa devine covârșitoare.


  Coordonator: Dr.NicoletaMunteanu
  Invitat Special: Lt.Col.Dr. Daniel Solescu.

  Mulțumim tuturor participanților și doamnei profesor Nicoleta Munteanu!


 • Gala LASSPRI 2014 • «456789»

  Parteneri: