Like Us on FaceBook
 • Ultimele Stiri
 • » Gala LASSPRI 10 ANI
  » Bologna în universități
  » România și Basarabia. Perspective ale tinerilor
  » Fii și tu un iepuraș
  » Workshop Public Speaking

 • Gala Ligii AC
 •             Am spus povești, ne-am amintit întâmplări, am râs, ne-am revăzut și ne-am simțit bine...

     În data de 27 iunie 2015 am sărbătorit alături de foști membri, profesori, parteneri și reprezentanți ai organizațiilor studențești din țară, frumoasa vârstă de 25 de ani. Le mulțumim tuturor pentru prezență și pentru faptul că alături de ei am reușit să facem o aniversare pe cinste!
      
     Acesta este mesajul transmis de Liga AC după finalizarea evenimentului aniversar ce a încununat 25 de ani de istorie și multă muncă. Mulțumim Ligii AC pentru un eveniment caracterizat de profesionalism și  totuși predominat de un spirit studențesc autentic!
     Noi, LASSPRI Sibiu, dorim sa le mai urăm încă o dată un călduros „La multi ani!” și cât mai multe succese și rezultate pozitive!

    
    

    

 • Gala LASSPRI 2015
 • Cu pași mărunți, dar siguri, avansăm... încet, încet. Au trecut 9 ani de când Liga Absolvenților și Studenților de la Știinte Politice și Studii de Securitate și-a început activitatea de reprezentare a studenților din departamentul RISPSS. Au fost 9 ani de reușite, de muncă, de dezvoltare și cunoaștere, dar totodată au fost 9 ani de prietenii, de distracție și de energie investită. Suntem mândri de ceea ce suntem, de ceea ce am ajuns să fim și suntem extrem de încrezători în viitorul ce ni se arată.
     
     Am sărbătorit împlinirea acestor ani alături de domnii profesori, de studenți, de președinții celorlalte organizații studențești din Sibiu, dar mai ales, am sărbătorit alături de prieteni. 
     
     Vă mulțumim că ne-ați fost alături!

 • Bologna în universități
 •           Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea!

     Noi suntem produsul sistemului nostru de învățământ, noi suntem responsabili să-l ducem mai departe, să progresăm și să-i învățăm și pe alții.

     LASSPRI Sibiu, a organizat Conferința locală -  Asigurarea Calității în contextul noilor ESG-uri - Cum măsurăm calitatea învățământului centrat pe student? - proiect național coordonat de către A.N.O.S.R -Bologna în Universități.

   

     Alături de noi au fost: domnul decan al Facultății de Științe Socio-Umane, Dumitru Batâr, actualul președinte ANOSR  care este în același timp membru ARACIS și ESU, Cristi Popescu, dar și domnii profesori Bogdan Gheorghiță și Grațian Lupu, deținători ai titlului de Profesor Bologna.

   

     Invitații au vorbit celor prezenți despre Procesul Bologna, despre ce înseamnă calitatea învățământului, cum poate fi ea asigurată la nivel european, dar mai ales cum pot studenții să își aducă aportul în tot acest proces.

   

     Dorim să le mulțumim invitaților noștri fără de care această conferință nu ar fi avut loc! • Gala Profesorului Bologna
 •      GALA PROFESORULUI BOLOGNA este un proiect de tradiție  ANOSR ajuns la a VIII-a ediție, iar anul acesta  s-a desfășurat  la Timișoara. Acest proiect a avut ca scop principal îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România. Totodată, în cadrul acestei reuniuni, au fost premiați profesori ce formează generații și reprezintă adevărate modele și valori  pentru studenți.

   Bazele întregului demers le constituie conceptul de învățământ centrat pe student, în care el nu mai este perceput ca un subiect pasiv în procesul de educare, ci este considerat partener al profesorului în dobândirea cunoștințelor, construindu-și în acest fel propriul traseu academic. Pornind de la această premisă, ANOSR a constatat că schimbarea și îmbunătățirea sistemului de învățământ superior pot fi realizate doar prin susținerea inițiativei de creștere a calității educației. Acest lucru este posibil  prin valorificarea resurselor existente și prin promovarea unor practici educative moderne și adecvate universităților românești.

        Astfel, Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională menită să omagieze și să răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la standardele și interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele obținute de către profesori, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate pe care a dobândit-o prin muncă, pasiune și dăruire de sine.Titlul de Profesor Bologna este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților- segmentul cel mai îndreptățit din sistemul educațional capabil să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

        PROFESORUL BOLOGNA sau Proful Tare este orice dascăl care depășește granițele disciplinei pe care o predă și găsește căi inedite pentru a se apropia de studenți. Este cel care le câștigă prezența, respectul și atenția prin creativitatea sa în metodele de predare, prin jovialitatea și ușurința cu care reușește să se facă înțeles, prin darul oratoriei și prin răbdare. Mai presus de orice, Proful Tare conștientizează responsabilitatea pe care și-a asumat-o și inspiră încredere, iar studenții reușesc, astfel, să își traseze direcția profesională spre care vor să se îndrepte 

                                                                                    sursa: http://www.profitari.ro/gala/editia-2015.html  • Dacii și Romanii-O istorie vie
 • Din dorința  de a ne apropia mai mult de origini, i-am contactat pe baieții de la Veteres-Milites și i-am rugat să vină să ne fac o demonstrație despre viața soldaților daci și romani. Ideea a prins atât de bine încat doi colegi de-ai noștri au ales sa îmbrace costume de daci și de romani. 

    

     Este important să întelegem cum trăiau, luptau și gândeau strămoșii noștri pentru că orice detaliu ce  ține de trecut ne definește pe noi ca popor în prezent.

     

     LASSPRI a reușit așadar să recontituie pentru câteva ore imaginea soldaților daci  și romani.

       

      Mulțumim echipei Veteres-Milites pentru ajutorul acordat, dar mai ales colegilor noștri Ion Popa si Ion-Alexandru Jugravu pentru interesul arătat!

  «1234567»

  Parteneri: