Like Us on FaceBook
 • Ultimele Stiri
 • » Gala LASSPRI 10 ANI
  » Bologna în universități
  » România și Basarabia. Perspective ale tinerilor
  » Fii și tu un iepuraș
  » Workshop Public Speaking

 • » Gala Profesorului Bologna
 •      GALA PROFESORULUI BOLOGNA este un proiect de tradiție  ANOSR ajuns la a VIII-a ediție, iar anul acesta  s-a desfășurat  la Timișoara. Acest proiect a avut ca scop principal îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România. Totodată, în cadrul acestei reuniuni, au fost premiați profesori ce formează generații și reprezintă adevărate modele și valori  pentru studenți.

   Bazele întregului demers le constituie conceptul de învățământ centrat pe student, în care el nu mai este perceput ca un subiect pasiv în procesul de educare, ci este considerat partener al profesorului în dobândirea cunoștințelor, construindu-și în acest fel propriul traseu academic. Pornind de la această premisă, ANOSR a constatat că schimbarea și îmbunătățirea sistemului de învățământ superior pot fi realizate doar prin susținerea inițiativei de creștere a calității educației. Acest lucru este posibil  prin valorificarea resurselor existente și prin promovarea unor practici educative moderne și adecvate universităților românești.

        Astfel, Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională menită să omagieze și să răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la standardele și interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele obținute de către profesori, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate pe care a dobândit-o prin muncă, pasiune și dăruire de sine.Titlul de Profesor Bologna este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților- segmentul cel mai îndreptățit din sistemul educațional capabil să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

        PROFESORUL BOLOGNA sau Proful Tare este orice dascăl care depășește granițele disciplinei pe care o predă și găsește căi inedite pentru a se apropia de studenți. Este cel care le câștigă prezența, respectul și atenția prin creativitatea sa în metodele de predare, prin jovialitatea și ușurința cu care reușește să se facă înțeles, prin darul oratoriei și prin răbdare. Mai presus de orice, Proful Tare conștientizează responsabilitatea pe care și-a asumat-o și inspiră încredere, iar studenții reușesc, astfel, să își traseze direcția profesională spre care vor să se îndrepte 

                                                                                    sursa: http://www.profitari.ro/gala/editia-2015.html 


  Parteneri: